WELKE BRIEVENBUSSTICKER HEB IK NODIG?

De huis-aan-huiskrant is niet weg te denken uit de Nederlandse samenleving. De krant bindt inwoners, gemeenten en lokale ondernemers met elkaar. In Nederland zijn diverse verspreidorganisaties verantwoordelijk voor de verspreiding van de huis-aan-huiskranten en de hierbij horende reclamefolders van (lokale) ondernemers.

De verspreidorganisaties hebben rekening te houden met de verschillende brievenbusstickers die in omloop zijn. Naast de vertrouwde stickers (nee-nee en nee-ja) kiezen verschillende gemeenten ervoor om dit stickerbeleid om te gooien en de ja-sticker in te voeren. Dit betekent dat je een ja-sticker moet plakken om folders te ontvangen, waar het eerst voldoende was om geen sticker te plakken.

Daarnaast heeft de verspreider van het gesealde folderpakket, genaamd Spotta, een digitale sticker geïntroduceerd. Dit systeem ‘In mijn bus’ zorgt, in combinatie met de verschillende brievenbusstickers die in omloop zijn, voor een complexe situatie. Een doolhof waarin je als lezer van de krant en reclamefolders gauw de weg kwijtraakt. Wij leggen daarom graag aan je uit hoe je wél de gewenste post blijft ontvangen.

Hoe ontvang ik de huis-aan-huiskrant?

In welke gemeente je ook in Nederland woont, zolang je geen nee-nee sticker op je brievenbus hebt ontvang je in principe de huis-aan-huiskrant. Er zijn enkele uitzonderingen zoals: woongelegenheden zonder brievenbus en industrieterreinen.

Hoe ontvang ik folders bij de huis-aan-huiskrant?

Bij de huis-aan-huiskrant kunnen enkele folders ingevouwen zitten. Wanneer je in een gemeente woont waar de ja-sticker actief is, ontvang je folders wanneer je de groene ja-sticker op de brievenbus hebt geplakt.

Woon je in een gemeente waar de nee-nee en nee-ja brievenbusstickers actief zijn? Dan ontvang je de folders bij de huis-aan-huiskrant wanneer je geen brievenbussticker hebt geplakt.

Hoe ontvang ik het folderpakket in ‘plastic’?

Wil je het gesealde folderpakket ontvangen waarin je de grote winkeliers kunt vinden? Meld je dan online aan voor een digitale sticker via www.inmijnbus.nl. Het bedrijf dat de gesealde folderpakketten verspreidt (Spotta) is in enkele gemeenten gestart met dit nieuwe systeem. Wanneer je niet in dit ‘In mijn bus’-gebied woont zijn dezelfde regels van toepassing als de folders bij de huis-aan-huiskrant.

Goed om te weten: de verspreidorganisaties zetten zich elke dag in voor de verspreiding van huis-aan-huiskranten en reclamedrukwerk. Wekelijks zijn er duizenden bezorgers op pad om miljoenen kranten en folders te bezorgen. Soms wordt er een huis vergeten of is er een bezorger ziek, dat is balen. Heb jij de krant gemist? Maak dan een melding bij de verspreider van jouw krant.

Wil je een ja-sticker aanvragen? Stuur dan je adresgegevens naar info@weekbladverspreiders.nl.